fredag 9. november 2012

Hjemmelaget kroppsskrubb

Det finnes så mange gode produkter der ute i verden, men jeg elsker å lage noe selv, og hjemmelaget hudpleie er min store lidenskap. Det føles så deilig å bruke produkter man har laget selv! De er rene, naturlige og koster veldig lite å lage. I tillegg får man utfoldet seg kreativt, noe som alltid hører godt med her hjemme hos meg.

Her om dagen lagde jeg en krukke med kroppsskrubb, og du skal få oppskriften her nå! Kroppsskrubb er fint å bruke en til to ganger i uken for å fjerne døde hudceller og hjelpe kroppen å regenerere seg selv. Du bør ikke skrubbe hardt, men ta lette tak. Du bør også være obs på å være forsiktig i områder med tynn hud. Jeg bruker aldri kroppskrubber i ansiktet, men lager egne skrubber til det.

Og tenk da, for en genial og rask gave å lage. Perfekt til en hjemmelaget julegave.Du trenger: 

* Salt eller sukker. Her velger du selv hva du vil bruke. Pass på at saltet er malt opp hvis du velger det.
* Olje. Igjen velger du hvilken. Jeg liker godt mandelolje blandet med litt jojobaolje til hud. Men all type olje går fint ann. Husk at hvis du velger kokosolje blir produktet hardere enn med flytende olje.
* Eteriske oljer. Dette kan du velge om du vil bruke eller ikke. Det er de som gir duft til skrubben. Eteriske oljer har også en effekt på kropp og sinn, derav bla annet lavendel er beroligende og sitrus oppfriskende.
* Farge, hvis du ønsker det. Jeg har brukt konditorfarge med god hell, men også matvarer rik på farge virker, som f.eks rødbetsaft eller spirulina.
* glass å ha skrubben i når den er ferdig.
* Pynt, bånd på glasset, merkelapp etc.

Du gjør: 
Bland alle ingrediensene. Ferdig.
Den lange versjonen er at jeg syns det blir best hvis du blander først saltet/sukkeret med oljen. Begynn med litt olje, og fyll på til du føler det er nok. Bland i eteriske oljer, og eventuelt farge. Spa det over i glasset - jeg har funnet ut at det griser minst hvis jeg bruker en skje til å spa det over med i forhold til å helle det nedi glasset. Lukk igjen lokket og pynt på glasset hvis du vil ha det. Hvis skrubben skal være en gave er det lurt å skrive på ingredienseliste slik at den som får gaven kan passe på at det ikke er noe den personen er alergisk mot i skrubben.

14 kommentarer:

 1. Kjempelurt! Jeg har nettopp laget leppeskrubber i julegave. Kan jeg spørre hva du bruker i ansiktsskrubber? Jeg syns at sukker blir litt for grovt til det, men vet ikke helt hva jeg skal bruke i stedet.

  SvarSlett
 2. Ah, lurt med leppeskrubb også. Jeg syns det er veldig kjekt med gaver man kan bruke opp.
  Til ansiktsskrubb har jeg egentlig prøvd meg på mye. Å male sukkeret i kaffekvern, bruke mandelmel eller bakepulver er mine favoritter så langt.

  SvarSlett
 3. hvor lenge er denne skrubben holdbar? hvor fort bør den brukes opp før den blir ødelagt?

  SvarSlett
 4. Jeg bruker den alltid opp før den blir dårlig, så jeg har ikke fått testet det ut.
  Men, hvis du bruker salt vil den holde veldig lenge. Dvs flere år. Hvis du tenker på å gi den som gave pleier jeg å skrive at det er holdbart i 6 mnd etter åpning på skrubbene.

  SvarSlett
 5. Hvor mye salt skal du ha i forhold til oljen? :)
  Om du har veldig lite salt og veldig mye olje blir den jo kanskje litt for tynnflytende.Hvor mye olje (dl) går ca om du skal lage ett glass. vanlig syltetøyglass

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å lage det i en stor bakebolle når jeg lager. Da har jeg salt i først, også blander jeg i olje til passelig konsistens. Da bruker jeg 1kg salt og ca 2--3 dl olje. Oljeskrubb kan også fungere veldig godt hvis det er litt mye god olje i den som pleier huden.

   Slett
  2. Hei :) Skal teste denne ut, men kunne du skrevet hvor mye du tar i av alt hvis du bruker 1 kg salt? Er det bedre med salt eller sukker, hva blir forskjeller her? Takk :)

   Slett
  3. Jeg liker best salt av den enkle grunn at det også renser huden og jeg opplever alt sukkeret kan være litt hardere. Men vær oppmerksom på at hvis mottakeren har sår eller sensitiv hud kan den være vondt med saltskrubb.

   Jeg bruker 1kg salt. 3 dl olje (men dette har jeg altså aldri målt, så her må du føle deg litt fram selv også. Skruben skal være slik at du kjenner at det er olje i den, men at det ikke renner.)
   Til det bruker jeg ca 10 dråper eterisk olje av lavendel eller en blanding av 5 dråper sitron og 5 dråper bergamot.

   Slett
 6. Svar
  1. kokosolje kjøper jeg på iherb fordi jeg syns den er så dyr i Norge. http://www.iherb.com/jarrow-formulas-extra-virgin-coconut-oil-16-oz-454-g/2505#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-us&w=coconut%20oil&rc=2855&sr=null&ic=6?rcode=use406

   Mandelolje har jeg tidligere kjøpt hos forhandler til bedrifter, men kjøper nå hos sunvita: http://www.sunvita.no/vegetabilske-oljer/hudpleie-og-massasjeoljer

   Slett
 7. Hvor får du tak i di duftoljene som du har i skrubben?

  SvarSlett
 8. Hei! Skal saltet være finmalt? (altså ikke havsalt)?

  SvarSlett
 9. hei! kan man blande salt og sukker? og evt blande forskjellige oljer?

  SvarSlett
 10. Går det ann å bruke vanilje som duft eller blir det litt "tungt"?

  SvarSlett