mandag 19. november 2012

Menyplanlegger mandag uke #47

Jeg er opptatt av å planlegge ukesmeny, fordi det hjelper oss å vite hva vi skal ha til middag til en hver uke, det hjelper oss med at vi har tingene tilgjengelig når vi skal lage middagen, og vi sparer penger på det. Denne uken planlegger jeg også ut i fra hva vi har i skapet etc, da vi har kjøpestopp og i tillegg trenger å få renset bort en del før det nye året. Sist uke ble ikke helt som planlagt da vi ble syk på slutten av uken, samt at vi fikk middag hos svigermor. Derfor har vi noe av det igjen denne uken.

Hvordan delta?
Jeg fikk litt tilbakemeldinger sist uke om at man ikke skjønte hvordan man skulle legge inn sine egne menyer her hos meg, og jeg tenkte da å vise det før jeg legger ut min egen meny under her. Helt nederst i denne bloggposten er det en knapp du kan trykke på for å legge inn lenken din. Du får valg om å legge til et bilde og navn. Navnet kan være navnet på bloggen din, eller eventuelt hovedingrediensen din-
Eks: "Gresskaruke hos Leve Enkelt" eller "Steinalderkost - Leve Enkelt".

Vår meny for uke 47
Frokost: Speilegg med smilende plomme, grovbrød, gulrot/agurkstaver, tomat.
Lunsj: Barna har smørrelunsj i barnehage og skole. Voksne har kyllingfileet med brokkoli og couscous/quinoa/cashewnøtter, eller den nye favoritten som du kan se på pinterest her.
Kvelds: Havregrøt med kanel/sukrin/syltetøy/goji/eple/mandler, alt ettersom form og lyst.
Mellom: Frukt og grønnsaker, nøtter. De dagene vi trener skal vi ha proteinshake. Jeg bruker en med hempprotein.

Middager: 
Mandag: Ost og skinkepai med sopp (restepai) og salat
Tirsdag: Laks, med sennepssaus og agurksalat
Onsdag: Kikertgryte med hjemmelaet havrerundstykker til
Torsdag: Lettsaltet torsk m potet, gulrot, eggesmør
Fredag: Blomkålsuppe m havrerundstykker
Lørdag: Kyllingfileet med fløtesaus, brokkoli, potetbåter, salat
Søndag: Raspeballer med kålrotstappe

2 kommentarer:

  1. Flott blogg! Selv om jeg har en helt annen livssituasjon enn deg( 42 år, voksne barn, relativt god råd) finner jeg din blogg inspirerende. Har i mange år måttet snu krona, og det har igrunnen gått sport i det. Stå på! Anbefaler forøvrig britiske Frugal Queen, mange gode tips å hente der.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint å høre at andre også kan finne inspirasjon her! For meg er det utrolig inspirerende bare å skrive bloggen. Frugal Queen har jeg på leselisten min, og bruker henne som inspirasjon innimellom, en flott dame! Takk for tips om henne :)

      Slett