torsdag 29. november 2012

Julekalendermaset

Endelig kjenner jeg at desember nærmer seg! Det har vært en hektisk høst, og det ser jaggu ikke ut til å slutte enda. Jeg gleder meg derimot til å feire desember og juletid med barna mine i år, uten å måtte jobbe døgnet rundt fordi handlesenteret må ha jule-spesial-åpningstider!

Så desember er rett rundt hjørnet ja, og det bringer med seg maset om adventskalender. Over alt hvor jeg er om dagen er det spesialtilbud på små ting som passer perfekt i en liten pakke på en kalender. Og jeg grøsser i grunn litt av det. Tenk på all den plastic-fantastic som blir produsert til det formålet. Gjerne med billige råvarer fulle av formaldehyder eller ftalater. Og kanskje også av arbeidere som ikke har verdige arbeidstider eller lønn for strevet.

Også da. Så fylles det opp på rommet til barna våre, ofte går de lett i stykker eller forsvinner i alt det andre vi har. Og på den måten bidrar det til enda mer rot og uroligheter. For ikke å snakke om at vi ikke finner dem når vi leter etter dem, fordi vi har så mye annet!

Jepp, du har nok skjønt det. Jeg er ingen fan av adventskalendre, og det har jeg aldri vært. Joda, det er helt greit med det nostalgiske av at mamma har funnet fram kalenderen i år også, og jeg kan enda huske måten vi småkneip på pakkene for å kjenne på dem, eller huske et par av de spennende tingene vi fikk, men det jeg husker best er faktisk historien om engelen gabriel som vi leste ett kapittel av hver ettermiddag.

I år har vi valgt å gjøre det enkelt, slik vi også tidligere har gjort, men med en annen vri. De første årene med eldstemann lagde jeg kalender med kombinert noe han trengte, sammen med aktiviteter. I de senere årene har vi gått over til bare aktiviteter eller singsong kalenderen. I år har min mor kjøpt adventskalender på princess. I samarbeid med panduro har nemlig redd barna laget en lage-ting-av-skrot-og-gjenbruks-kalender. Du får til og med en limpistol i den ene posen. Det tror jeg virkelig er noe for gutta mine! Begge to skal jo bli snekker, og elsker forming.


Vi to foreldre har laget en kalender sammen, som går på å ta vare på hverandre. Fotmassasje, en pause alene, lage mat sammen etc.

Også var det meg da. Jeg ryddet i boden her om dagen og fant ut at jeg hadde innmarig mye te og vareprøver. Så jeg puttet en tepose og en vareprøve oppi 24 konvolutter, og lot eldstemann skrive tall på dem. Nå blir det spennende å se hvilken te jeg får hvilken dag. Jeg hadde faktisk så mange forskjellige teposer at jeg hadde nok til 22 konvolutter, også tok jeg to av to sorter. Vareprøvene er i hovedsak på greens etc og mye er fra iherb.

Jeg håper jeg har ork til å henge dem opp i morgen, så skal dere få se bilder. Er nemlig utslått av feber om dagen.

2 kommentarer:

  1. Hei, liker virkelig bloggen din! Du har mange fine tips:-) ha en fin kveld og god bedring! klem K

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det, og for hyggelig kommentar, K :)

      Slett