tirsdag 13. november 2012

20 tips til hjemmelagde julegaver

Hvis du har planer om å lage hjemmelagde julegaver i år er det på tide å begynne nå! Derfor bringer jeg deg nå 20 tips til hjemmelagde julegaver. Kanskje du finner noe inspirasjon?1. Lag personlige kopper med monogram på. Bruk bare forbokstaven, eller skriv hele navnet. Du kan også lage vinglass, eller lignende.


2. Strikk en vaskeklut! Velg en farge som passer til kjøkkenet til mottaker, eller rett og slett bare personligheten. Kult er det uansett. Og enkelt.


3. Hjemmelagde stearinlys. Dyppe dyppe. Eller smelte soyavoks og helle i glass.


4. Tacokrydder. Noen du kjenner som er taco-fans? Lag hjemmelaget tacokrydder som ikke inneholder skumle e-stoffer.

5. Lag egne armbånd, smykker, ringer eller lignende. For alt du vet kan du være så god at noen betaler masse penger for det!6. Når vi er inne på det, hva med hjemmelagde hårspenner til småjenter? Eller kanskje du kan finne et design som også passer seg til eldre jenter/voksne damer?

7. Hjemmelaget modelerkit.. Dette er min favoritt til alle barna der ute. Play dough som man får kjøpt i lekebutikken inneholder masse kjemikalier. Lag en trygg og god leke.


8. Hjemmelaget kroppskrubb av havsalt/sukker og olje. Jeg har en oppskrift på bloggen her.9. Hjemmelaget rå sjokolade.  Eller smeltet kjøpesjokolade uten sukker/gluten/melk (det den du skal gi det til ikke tåler) Tilsett smak eller fyll etter eget ønske.10. Personlig gavekort. Gi de nybakte foreldrene gavekort på barnevakt, eller hundeeieren gavekort på hundepass. Kanskje trenger noen en massasje, eller vasking av huset. Er du god på data kan du gi gavekort på en reperasjon, og er du god på å lage mat kan du gi bort et gavekort på en treretters middag. Bare fantasien setter grenser her.

11. Kjenner du noen unge (kanskje studenter) som har flyttet i ny leilighet eller hybel? Lag en personlig kokebok til dem, med billige og sunne måltider.12. Minneglass. Få med deg noen flere fra familien og skriv ned noen minner du har til en spesiell person. Jeg tenker at dette er en flott gave til litt eldre personer. Skriv ned hvert minne på et ark, klipp ut og brett. Putt alle minnene i et glass, dekorer, og vips har du et minneglass.13. cake-in-a-jar. Dette må være en av mine favoritter. Fyll på, lag med lag med det som trengs for å lage en kake eller kjeks. Bind gjerne til en sleiv, eller visp også.

14. Hjemmelaget sjokoladepålegg. Gå for den sunnere versjonen, gjerne uten sukker men med stevia i. Eller en type som er søtet med tørket frukt i stedet.


15. Lag et hjemmelaget bilde, som passer til mottaker. Her setter bare fantasien grenser for hva du kan gjøre. Lag et flatt bilde, eller et i 3d (husk da å ha en tykk ramme slik at du kan ha bildet i 3d. Rammer fåes billig på ikea.


16. Angrybirds ballkastespill. Dette tenker jeg at mine barn ville elsket. Aktivitet, gjenbruk og angry birds på en gang! Jeg digger det i hvertfall!


17. Strikkede hansker. Kan du strikke kan du kanskje prøve deg på å lage hjemmelagde hansker. Alle trenger hansker når det blir kaldt. Kan du ikke strikke kan du kanskje lære deg det? Jeg er blant de som lærer meg å strikke i disse dager, men jeg har innsett at jeg ikke skal regne med å klare å strikke noe til i år, kanskje til neste år.

18. Kakao i et glass. På lik linje med kake/kjeks i glass kan du også lage kakao i et glass. Ha i det du pleier å bruke i kakao, eller det du vet mottakeren pleier å like. Legg det lagvis, og lag en liten oppskrift på labelen/merkelappen.

19. Møt mr gresshode. Bruk en gammel nylonsokk, gjerne en av de mange som ligger i skuffen med hull i, som ikke blir brukt. Putt den over en stor kopp, og hell i ca 2 ss med gressfrø. Fyll over med sagmugg, jord eller lignende og knyt igjen. Hodet skal være ca like stort som en tennisball. Lag kropp av en tom yogurtboks. Når den skal brukes settes den på hodet i vann i noen timer, også vannes den jevnlig, eventuelt fylles kroppen halvveis med vann også har man en bit fra strømpebuksen ned i vannet. Denne kan fylles med andre ting enn gress. Tenk urter! Mr gressløkhode :)


20. Hjemmelaget badefitz.. Deilig for noen som har badekar. Kan også puttes i silikonformer formet som dinosaurer eller lignende og du har en gave til barna i familien. Oppskriften finner du her.


21. Oppdatert - jeg har i år også laget glyserinsåper!


Ps. Hvis du følger noen av disse tipsene, eller lager andre typer hjemmelagde gaver vil jeg gjerne høre fra deg. Legg igjen en liten kommentar her.

14 kommentarer:

 1. sv. Åh, tusen takk! Det varmer :)
  Så mange gode tips til julegaver! Jeg har bestemt meg for å ha "kjøpestopp" fra den 1/12 Så å ordne julegaver i år kan derfor bli en litt større utfordring enn det pleier, og da kommer jo dette blogginnlegget veldig godt med! Supert :D

  SvarSlett
 2. Så mange fine idéer! Takk for at du deler, nå skal jeg sette igang og tenke ut gaver til alle sammen!

  Herlig blogg forresten!
  Hilsen Melissa

  SvarSlett
 3. Kjempe gode tips :) Cake in a jar er en av mine personlige favoritter og :)

  SvarSlett
 4. Gode tips <3 TAKK!

  SV. Takk for det :) Legger den gjerne igjen jeg, men fant ikke helt ut hvor...???

  SvarSlett
 5. Hjemmelagede julegaver er de beste. Takk for mange gode tips :)

  Jeg bruker å strikke eller hekle gaver (sjal, votter, vesker, dukkeklær...), og jeg har også gitt bort hjemmebakte julekaker (i fin boks) og hjemmelaget likør laget på frukt/bær fra hagen som har blitt satt pris på :)

  SvarSlett
 6. Så mange gode idéer! Spesielt badebomber og duftlys appellerte veldig til meg. Finner ikke soyavoks på iherb, da... ;-) Andre idéer jeg har tenkt på i det siste, er hjemmelaget tørrsjampo, lip tint, leppestift, bronzer og andre typer sminke/hudpleie.

  Jeg har allerede laget leppeskrubb i år, og skal i tillegg lage salve. Har bestilt fine etiketter fra en amerikansk nettside, gleder meg veldig til å sette dem på glasskrukkene.

  SvarSlett
 7. Takk for det alle sammen! Jeg ble riktig så gira selv når jeg laget posten ;)

  SvarSlett
 8. Hvordan lager man de?
  Mange gode tips eller :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anonym :)
   Hvilke er det du tenker på?

   Slett
 9. Hei! Jeg vil veldig gjerne lage den "cake in a jar"- gaven. Men det må isåfall være en oppskrift hvor alle ingrediensene kan blandes i samtidig. Hvilken oppskrift bruker du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig glad i oppskriften til bakerella: http://www.bakerella.com/mix-things-up/
   Bruker både baking soda og powder siden jeg bestiller det fra iherb.com, men du kan bruke natron og bakepulver, siden det er noen lunde det samme. Også bruker jeg hakket kokesjokolade i stedet for chocolate chips.

   Slett
  2. hei! håper du svarer på denne... hvor mye er 1 cup?

   Slett
 10. Hei Leve enkelt.
  Jeg synes du kunne gitt tips på papir hund,papir katt, papir svane, skilt og ting som barn fra 4 - 15 år synes er morsomt og lage.
  Men også kaker foreks. sjokolade kake med sjokolade glasur, verdens beste, brownies og andre kaker.
  Hilsen en som elsker å lage ting.

  SvarSlett
 11. Jeg heter Dr Wilson Jones fra Irrua Specialist Hospital, jeg er spesialist i orgainstruksjon, og vi håndterer kjøp av organ fra menneske som ønsker å selge, hvis du er interessert i å selge din nyre. Ikke nøl med å komme tilbake til oss så vi kan det fortsette videre. Og dette er vår e-post hvis du er klar til å selge nyre.

  irruaspecialisthospital@gmail.com

  SvarSlett