fredag 2. november 2012

Ekstrem ReDesign konkurranse!

Denne posten er til mine kreative lesere!
Dere som ser nytten av gjenbruk og som ser en ny ting i det meste av søppel.

Det er nemlig et fantastisk firma der ute som heter TerraCycle som jobber med å eliminere ideen om søppel. Og det er bare så genialt fordi det er akkurat der jeg også er! Hvorfor skal vi kaste så uendelig mye, bare fordi det kom som en ekstradel til for eksempel maten vår, eller dopapiret vårt? Vi har tidligere brukt bla annet dopapirrullene til å lage nisser til jul, eller bruke de som bowlingkjegler. Hermetikkboksen fra de hakkede tomatene har blitt blyantholder til barna, selvsagt med litt gjenbrukspapp på, og enkelt design fra mine favorittkunstnere. TerraCycle bruker faktisk brukte kaffekapsler til å lage nye produkter som blomsterpotter eller benker.

Det er akkurat det TerraCycle også gjør, og ønsker å få oss til å gjøre. Gjenbruke søppelet. De har selv et kontor som er tatt ut av drømmeland til den redesigner/gjenbruker! Det er nemlig laget av 90% søppel, og bordene er laget av dører, og vegger av flasker. Du kan selv ta en titt her.


Men overskriften sier også konkurranse, og her kommer den.


Lag et kaffebord av gamle teposer eller en mosaikk av kaffekopper. Kun fantasien setter grenser. Det viktigste er at bidraget ditt har kaffe, te eller kakao som tema, og at det er laget av materialer som ellers havner i søpla. Gjerne så ekstremt og utradisjonelt som mulig—tenk på avfall som normalt sett ikke ville bli gjenbrukt. Send et bilde av bidraget ditt til konkurranser@terracycle.no, og fortell oss hvilke materialer du har brukt. Konkurransen starter 22. oktober, og fristen for å sende inn ditt bidrag går ut 21. november. Du kan lese mer her.

Bidragene vil bli publisert på TerraCycle Norge sine hjemmesider, der hvem som helst kan stemme på sine favoritter. Avstemningen vil gå over to runder der den første runden vil vare fra 21. november til 28. november, der man stemmer frem de 5 beste som går videre til neste runde. Den andre runden løper deretter fra 28. november til 6. desember. Vinnerne vil deretter bli annonsert 7. desember på TerraCycle Norges hjemmesider.

Premien? En splitter ny TASSIMO-T55-maskin, som brygger både kaffe, te og kakao! 

Det skulle virkelig gjort seg nå i høst og vintermånedene! 


Jeg legger ved litt inspirasjonsbilder :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar