mandag 12. november 2012

Spare penger på et sunn kosthold

Jeg har, så lenge jeg kan huske, vært opptatt av sunn og god mat, naturlig kosthold og helse. Jeg har jobbet i flere år med dette, og store deler av lønningene mine har gått på jobben. Hoveddrivkraften min for å velge et sunnere kosthold har vært barna mine, da spesielt eldstemann har hatt store utfordringer med tanke på adferd. Det er i flere undersøkelser gjort gode resultater med endring av kostholdet for barn med lignende problemer, så vi har prøvd oss fram.
Jeg har ikke klart å endre kostholdet 100%. Dels på grunn av at jeg bare må ha noe godt (mest sannsynlig på grunn av mitt svingende blodsukker) og dels på grunn av at det koster oss for mye. Men, grunnen til at jeg har brukt en del penger på det er at jeg har fått rabatter gjennom jobben. Gode rabatter som gjorde kjøpene fornuftig.

Det var helt til jeg en dag leste på en blogg om en amerikansk nettbutikk. Hvis du leser helse/kostholds/treningsblogger ofte vet du nok hvilken jeg mener. Nemlig iherb.com. Der kunne jeg nemlig få alt hva jeg kunne ønske meg av kosttilskudd, supermat, glutenfri-, sukkerfri-, og melkefrie varer. En himmel av en butikk, i tillegg til at prisene faktisk var billigere enn innkjøpsprisene til butikker her i Norge. Jeg var solgt. Og jeg har siden den gang bestilt jevnlig derfra, og dermed spart en del tusen kroner på å kjøpe det herfra.

Jeg passer på å bestille for under 200kr, og følger med på valuttaendringene. Bestiller jeg for over 200kr må jeg betale toll på både varer og frakt, og tollavgiften er på 25%, så det er ikke en hyggelig ting. Jeg passer også på å ikke bestille for mer enn ca 1,8kg av gangen fordi jeg da kan få det på billigste fraktmåte, som er 6 dollar, røft regnet 30kr. Da har jeg pakken på ca 10 dager.

Jeg tenker å skrive jevnlig om ting jeg har prøvd fra iherb. Både de jeg liker og de jeg ikke liker. På den måten kan også andre som sparer penger og prøver å leve et enklere liv finne inspirasjon i mengden varer på iherb.com.

2 kommentarer:

 1. Takk for tips om iherb.com.
  Her er vi 3 (!) som har cøliaki. Heldigvis får vi grunnstønad. Det hjelper godt. For glutenfritt er dyrt. Og det meste lager jeg fra grunnen.

  Takk for at du deler!

  Ønsker deg en fin uke!

  klem:-)

  SvarSlett
 2. Oj! Jeg husker da vi levde utelukkende på glutenfri kost for å prøve å se om eldstemann kunne bli bedre - det var litt av noen utgifter på det. Derfor kan jeg tenke meg at det blir dyrt i lengden for dere ja. Jeg vant en konkurranse en gang på en engelsk blogg med masse glutenfrie meltyper etc samt en kokebok med glutenfri mat, så jeg tester det enda godt ut. Det jeg ikke er helt fan av er de glutenfrie varene som gir enorme blodsukkerstigning, og derfor velger jeg også å lage det meste fra bunnen av.

  SvarSlett