mandag 11. februar 2013

Meny uke #7, sunt, godt og rimelig

Det har vært en stund siden jeg har postet på bloggen min nå (sett bort i fra i går) grunnen er enkelt og greit at det tar litt på å være mamma til to gutter, der en av dem har store spesielle behov sosialt og på skole. I tillegg er skolen vår nå nedleggingstruet, så jeg prøver å kjempe en tappper sak for å redde tryggheten til min sønn.

Men, mat må vi ha. Og ukesmeny fungerer veldig godt her hjemme hos oss, og vi sparer også en hel del på det. Denne uken har vi ikke planer om å bruke mye i butikken, vi trenger eventuelt bare brød, men jeg tenkte jeg skulle bake havrebrød, siden jeg har alt som trengs og ønsker å få bort ingrediensene. Er det andre som får en god følelse inni seg når de bruker opp ingredienser fra skapet? Åhh, jeg digger det!

Ukesmeny uke #7

Mandag: Kyllingfileet i tikamasala, med brun ris og rester av salat
Tirsdag: Sennepsglassert laks, blomkålris/mos, agurksalat
Onsdag: Fiskegrateng, med smeltet smør og grønnsaker til
Torsdag: Fullkornspasta med kyllingkjøttdeig+tomatsaus, med salat
Fredag: Seifileet med løk i brun saus, blomkålmos og brokkoli til
Lørdag: Spise hos noen venner
Søndag: Gryterett av bønner, eventuelt mild chilli - med ris og salat.

Til frokost spiser vi speilegg med agurk/paprika/gulrotstaver, evt tomatbåter. Eldstegutten har bedt om å få nudler denne uken, så jeg må se litt på om jeg kan lure oppi noe grønnsaker hvis han skal ha det.
Lunsj er kyllingfileet og grønnsaker til alle som har matboks, samt knekkebrød, lefserull eller brødskive med makrell/leverpostei til eldstemann som skal ha litt karbohydrater
Kvelds denne uken er havregrøt, evt rester.

Ca på onsdag tenker jeg å poste oppskrift på sennepsglassert laks. Det er min favoritt hverdags/fiskemat og du bruker max 20 minutter på kjøkkenet for å lage den.

2 kommentarer:

  1. Hei, ja oppskriften vil jeg gjerne ha:-)men hva er blomkålris, hva er det?;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er blomkål som er raspet opp på rivjern og forvellet i ca et minutt. Noenlunde samme konsistens som ris, men uten alle de raske karbohydratene det gir.

      Slett