onsdag 16. januar 2013

Oppussingsprosjekter


Siden nyttår har det blitt alt for lite blogging på meg. Grunnen er enkelt og greit at vi holder på med mange oppussingsprosjekter på en gang her hjemme. Huset vi bor i er gammelt og ikke ordentlig isolert. Det betyr at når det er så kalt som det har vært en periode nå, med temperaturer ned i -15 grader, ja da blir det kaldt inne hos oss også. Vi har så dårlig løsning på sikringsskapet av vi kun kan ha på en ovn om gangen, ellers ryker sikringen. Derfor har vi en ovn, samt en gassovn. Gassovnen kan ikke stå på om natten, og det gjør at det har vært ned i 12 grader når om natten her når det var på det mest ekstreme.

Siden nyttår (og egentlig litt før også) har vi isolert hele gulvet og tettet igjen sprekker etc. Nå er det ca 16-17 grader her når jeg våkner, og egentlig passe temperatur - endelig. For å gjøre det ytterligere bedre for oss har vi bestemt oss for å investere i en varmepumpe. Vi velger en enkel og billig en, da vi for det første ikke har mangfoldige tusen å legge ut, samt at vi ikke kan bruke en som bruker mer enn 1000kw. Det å kjøpe varmepumpe bryter litt med mitt mål om å ikke kjøpe noe i år. Men, det er bedre å investere i den, slik at vi har normal temperatur i hjemmet, samtidig som vi da slipper å bruke gass. Jeg er redd for at varmeovnen vår kommer til å ryke i år uansett, da den er en del år gammel (aner ikke hvor mange da jeg har arvet den fra familie)

Men, jeg har også holdt på med andre prosjekter, og er langt i fra ferdig på noen områder.

KJØKKEN
Min samboer har bygget en ny kjøkkenbenk til meg. Samt satt inn vindu. Du kan lese mer om benken i posten tidligere denne måneden, men jeg må jo legge ved bilder av vidunderet mitt. Den er ikke ferdig, og vi diskuterer enda om vi skal sette inn skapdører nede langs med benken, eller bare oppe på høyskapet.
Dette er råmateriale jeg har. Verdens minste kjøkken tror jeg. Bildet er tatt før jeg malte kjøkkenskapene og benken. Vi har også fått på det meste av lister nå, og funderer på hva vi skal gjøre med skuffen nederst som har knukket. Jeg har bare fronten og den ene siden på den nå. Jeg har også fått hengt opp oppbevaring over vasken. Skal få tatt et par nye bilder snart. Høyskapet har en uttrekkbar hylle ca midt på med plass til min nye tassimo kaffemaskin samt alle kapslene til den. Under der igjen vil jeg ha to skuffer - en liten til småputtel, eventuelt vaskekluter og håndklær, og en litt større til flasker, matbokser og plastskåler. Over hyllen igjen skal jeg ha skap, med to hyller i.


Nedi benken er det utrolig god plass. Hele benkeplaten i midten kan åpnes og det er plass langs hele gulvet der. Er der jeg vurderer å få satt inn noen skapdører da det er ørlite tungvindt å flytte på det som er oppå benken hele tiden. MEN, det er nok bare en vanesak da jeg ikke har kommet inn i dette enda.
Langs med veggen har jeg bordet mitt, som jeg også har malt, og på veggen drømmer jeg om en stor klokke. Har sett meg ut platen som er perfekt også, må bare se om jeg får tak i tall og visere på en måte. Jo, også mangler jeg enda listen under kjøkkenskapene..

BARNEROM 
På barnerommet har jeg tatt bort et stort skrivebord. Det var alt for stort for dem. De har i stedet fått mitt gamle, lille. Det passet akkurat inn mellom sengen og veggen når jeg skjøv sengen deres inntil veggen i andre siden og skjøv expedit-hyllen deres inntil der igjen. Nå har vi tomrom der som skrivebordet sto, som jeg bruker midlertidig til tørkestativet siden det er så mye som skjer på kjøkken/stue. Planen er å få inn et lite lavt bord til de - jeg har et i kjelleren jeg kanskje kan bruke. Har lyst til å kle det med legobrett og ha kasser med lego under det. Jeg drømmer i hvertfall.

Det vi har gjort var å skrive på tøykurvene inne i expeditt hyllen hva som var inni dem.

Regner med det blir litt lettere å rydde nå! Ingen unnskyldninger nå.

Vi har også spraymalt noen gamle bladkasser jeg hadde liggende fra da jeg var liten, samt noen hermetikkbokser. På den måten fikk vi til et effektivt oppbevaringssystem til dem - blader i bladkassene og blyanter, sakser etc i hermetikkboksene. Jeg har enda bare førbilder av dem, men det er jo bra det også.Har også planer om å lage en tavle på døren deres. Dvs bruke rester av lister vi har liggende rundt om til å lage en list, også male med tavlemaling inni der.

KJELLER
Kjelleren er det største prosjektet akkurat nå. Min samboer har startet firma, og trenger kontor. Vi har minimalt med plass oppe, så da innreder vi i kjelleren. Det ser helt forferdelig ut der nå, og grisen Nøffe har faktisk bodd der for ca femten år. Rommet bærer preg av det.. Men, det har absolutt potensiale også.

Synet som møtte meg når jeg skulle ned å rydde var dette:Etter ryddingen så det heldigvis litt bedre ut.I går kledde min samboer veggene inn der det er mulig, samt i taket. Og i dag har vi malt alt hvit! Kritthvit! De har også fått satt inn dør, så nå blir det bra/bedre. Dette får bare duge til kontor til vi finner en bedre løsning.ORGANISERING
I tillegg til all oppussingen overalt, holder jeg også på å organisere ting, slik at alt har sin rette plass. I denne prossesen kvitter jeg med mye også. I dag har vi brent et stort bål med diverse ødelagte ting, søppel fra kjelleren etc. Og i kveld, etter at barna er lagt skal jeg gå igjennom klesskapet mitt for å få bort de tingene jeg ikke bruker. Kjøkkenet skal organiseres slik at det fungerer opptimalt, og det vi ikke bruker skal rett og slett bort eller ned i benken til oppbevaring. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar