søndag 28. oktober 2012

Oppdatering på selg 500 ting oktober

Siden november er rett rundt svingen tenkte jeg å ta en oppdatering på hva jeg har solgt i oktober.
Vel, det er sørgelig, men ikke noe!

Så har jeg ikke akkurat prøvd hardt heller, siden jeg har vært innlagt på sykehuset med min sønn i hele oktober med unntak av helger. Om bare en liten uke er jeg ferdig og kan endelig begynne å se framover med tanke på en hel del ting, inkludert det å selge 500 ting.

torsdag 25. oktober 2012

Inspirasjon til nytt bed

Jeg har fra før av laget bed av en gammel trillebåre som sto forlatt på gården og manglet et hjul. Jeg har hørt snakk om at den skulle få nytt hjul en stund, men ingenting har skjedd, så i vår tok jeg den med meg og lagde en del ørsmå hull i den, fylte bunnen med stein og hadde på god kompostjord. Framdeles blomstrer solsikkene i den.

Denne løsningen her oppe syns jeg var veldig orginal! Jeg skal begynne å samle på støvler som det går hull på! Jeg er litt usikker på hvor godt det vil holde her i stormene på Vestlandet, men det er bare til å prøve. Lag et par hull i støvelen, fyll den med småstein i tuppen, og jord i resten. Heng den opp på et gjerde og plant eller så de blomstene du vil ha oppi.

Jeg ser for meg at dette ville gjort seg godt til mitt planlagte hønsehuset eller hønsegården.

tirsdag 23. oktober 2012

Genial halloween ide!

Vi feirer ikke halloween i den form at barna får gå rundt på dørene å spørre etter snop. I stedet gjør vi det til en familiekveld. I år er jeg usikker på hvordan vi kommer til å klare å gjennomføre det, men jeg kom over denne fine filmen på youtube, og tenker å prøve meg på å lage fylt paprika som hovedrett den dagen!

mandag 22. oktober 2012

En hjemmelaget jul

Jeg er veldig opptatt av å ikke la handelsstanden ta over. Generelt sett. Men spesielt de gode høytidene våre ønsker jeg å ta vare på. Og julen, det er jo den verste av dem. Kjøp ditt og kjøp meg datt! Jeg ønsker å kutte litt ned, slappe litt av og gjøre julen mer hjemmelaget i år. Jeg har det enda ikke klart for meg hvordan jeg skal gjøre det, men jeg kjente selv at jeg trengte et "hjemmelaget jule inspirasjons innlegg"søndag 21. oktober 2012

3. Steg - sortering av regninger.

Jeg tar enkle og små steg for å få kontroll over regninger, inntekter og utgifter, og er nå kommet til steg 3. Du kan se de tidligere innleggene her.Steg 3 er å sortere igjennom alle regningene. Dette kan være et tøft steg fordi man her ser hvor mye man har, men samtidiig kan det også være et lettende steg fordi man kan kaste noen regninger man har duplikater av, og dermed ser mengden ut til å minske. Det er lurt av deg å gjøre de to første oppgavene før du gir deg ut på denne.

Jeg fant fram permen min med alle regningene jeg samlet sammen, og laget en bunke med alle regningene. Så gikk jeg gjennom dem alle sammen, en etter en, og sorterte dem i bunker etter kreditorer. En for kredinor, en for kommunen, en for sergel etc. Disse varierer selvsagt etter hvilke kreditorer du har, men lag en bunke for hver da det gjør prosessen videre lettere for deg.
Nå har du sikkert mange bunker forann deg på bordet eller gulvet og det ser veldig mye ut, men det er nå du forhåpentligvis kan få bort et par regninger.

Gå gjennom hver lille bunke, sjekk fakturanummer og se om det er noen av disse regningene som egentlig er samme regning bare av nyere sort etc. Du kan i så fall kaste (eller arkivere) de gamle fakturaene og beholde de aller nyeste. Dette gjør du med hver bunke, men husk å framdeles beholde dem i bunker etter kreditor. Når du har gått igjennom dem alle sammen har du forhåpentligvis litt mindre bunker i hver bunke. Nå har du vært megaflink og jeg syns du fortjener en pause!

Det jeg gjorde nå var å ha regningene i plastmapper etter kreditor, på den måten var det lettere for meg å holde styr senere når jeg bla annet snakket med kreditorene. Dette er selvsagt opp til deg, hvis du velger å lagre dem sammen i en bunke, prøv å ha dem etter kreditor selv om, slik at du kan bla deg gjennom ved senere behov.

søndag 14. oktober 2012

Selg 500 ting!

Bildet er lånt fra den flotte bloggen Livet på budsjett, for lenke, se nederst i denne posten


Etter inspirasjon fra bloggen "Livet på Budsjett" ønsker jeg å starte en utfordring for meg selv som går på å selge 500 ting. Jeg har lenge hatt i tankene å få kvittet meg med en del ting, og hvorfor ikke gjøre en utfordring på det!

For det er nå sånn at jeg er og blir en hamstrer av natur. Hvis min samboer spør meg om vi ikke bare kan kaste en ting, som for eksempel den gamle og ødelagte skjenken min, får jeg kaldsvette, pusten øker og jeg vet ikke hva jeg skal si. For hva hvis vi trenger den etterhvert? Og, jeg har jo også så mange gode minner fra den sjenken. Og ikke minst hater jeg å kaste ting, fordi det blir bare enda en liten del i det store søppelberget som bare vokser og vokser. Snart er vår lille vakre jord overfylt med søppel. Så, jeg kaster ikke ting, jeg tar vare på de, i kjelleren, eller et annet sted, helt til en vakker dag jeg kanskje trenger de igjen.
Samtidig går jeg selv og irriterer meg over familien til min samboer som har gjort det samme i alle generasjoner og som nå har ført til at plassen vi bor på er overfylt med søppel og rusk. Det er helt greit at vi innimellom kommer over et par nostalgiske funn, men det er grenser. Og, de andre nostalgiske funnene vi aldri kommer til å komme til, fordi vi ikke kommer til, de irriterer meg. Og, jeg sier til meg selv at jeg aldri skal bli slik, aldri skal la det gå så langt. Likevell er jeg på god vei allerede.

Så, ehh.
Hvis jeg kvitter meg med en del ting, om det så enn ikke gir meg så mye penger inn, så vil det lette en del på mine "samler skuldre". 500 ting faktisk. Det er mye, men jeg gleder meg til å finne på alternative måter å selge unna tingene på. For det som ikke er nyttig for meg (lengre), kan være supernyttig for andre. Da får jeg en god følelse i meg!

Jeg begynner i kveld med å legge ut litt på finn.no og facebook, også tenker jeg på å lage en egen side her på bloggen.

Er det flere som er med?

Ps: bildet er lånt fra den flotte bloggen Livet på budsjett. Besøk den i dag!