søndag 21. oktober 2012

3. Steg - sortering av regninger.

Jeg tar enkle og små steg for å få kontroll over regninger, inntekter og utgifter, og er nå kommet til steg 3. Du kan se de tidligere innleggene her.Steg 3 er å sortere igjennom alle regningene. Dette kan være et tøft steg fordi man her ser hvor mye man har, men samtidiig kan det også være et lettende steg fordi man kan kaste noen regninger man har duplikater av, og dermed ser mengden ut til å minske. Det er lurt av deg å gjøre de to første oppgavene før du gir deg ut på denne.

Jeg fant fram permen min med alle regningene jeg samlet sammen, og laget en bunke med alle regningene. Så gikk jeg gjennom dem alle sammen, en etter en, og sorterte dem i bunker etter kreditorer. En for kredinor, en for kommunen, en for sergel etc. Disse varierer selvsagt etter hvilke kreditorer du har, men lag en bunke for hver da det gjør prosessen videre lettere for deg.
Nå har du sikkert mange bunker forann deg på bordet eller gulvet og det ser veldig mye ut, men det er nå du forhåpentligvis kan få bort et par regninger.

Gå gjennom hver lille bunke, sjekk fakturanummer og se om det er noen av disse regningene som egentlig er samme regning bare av nyere sort etc. Du kan i så fall kaste (eller arkivere) de gamle fakturaene og beholde de aller nyeste. Dette gjør du med hver bunke, men husk å framdeles beholde dem i bunker etter kreditor. Når du har gått igjennom dem alle sammen har du forhåpentligvis litt mindre bunker i hver bunke. Nå har du vært megaflink og jeg syns du fortjener en pause!

Det jeg gjorde nå var å ha regningene i plastmapper etter kreditor, på den måten var det lettere for meg å holde styr senere når jeg bla annet snakket med kreditorene. Dette er selvsagt opp til deg, hvis du velger å lagre dem sammen i en bunke, prøv å ha dem etter kreditor selv om, slik at du kan bla deg gjennom ved senere behov.

3 kommentarer:

  1. Hei! Tittet innom bloggen din etter din hyggelige hilsen. Å leve enkelt er noe jeg og min familie er veldig opptatt av, jeg tror det ligger en skjult lykke i det :) Liker temaene du tar opp og jeg har som plan å ta opp noe i samme retning under "family inspiration" på min blogg. Jeg titter innom.
    Klem

    SvarSlett
  2. Smarte tips du har her under pengevett :)

    SvarSlett