søndag 19. april 2015

En hel uke uten handling

For en rar uke. Jeg ville i butikken hele tiden, samtidig som jeg syns det var gøy å utfordre meg med ting vi ikke hadde liggende. Men, jeg var faktisk i butikken en dag. Jeg bare måtte ha den rømmen altså. Den kosta 17,90 (valgte den økologiske varianten) så da har jeg brukt 18kr og har 982kr igjen å bruke fram til 13.mai. Og jeg tror virkelig vi trenger det.

Jeg byttet om på middagen i dag, og valgte heller oksestek i stedet for svinefilet. Jeg har enda mer av både oksestek og svinefilet i frysen (vi kjøper inn flere når vi kommer over gode tilbud.) Også passet jeg på å koke ekstra poteter til oksesteken i dag - de skal nemlig brukes til middagen i morgen.

Jeg kom over en oppskrift på Gnocchi en av dagene nemlig, så det tenkte jeg morgendagens middag måtte bli. Håper jeg får det til. Tenker jeg lager den vegetarisk, med hjemmelaget tomatsaus av hermetiske tomater og sopp til.

Resten av ukens middag må jeg planlegge videre i morgen, før vi eventuelt tar oss en tur i butikken. Vi lever nemlig veldig provisorisk på pålegg om dagen og har bare syltetøy og makrell i tomat igjen. Tenker vi må kjøpe inn egg, slik at vi kan lage omelett i det minste, også så jeg obsen hadde tilbud på det neste uke.

Noen andre som prøver å redusere matutgiftene sine?
Har du kanskje prøvd å lage Gnocchi før? Ble du fornøyd?tirsdag 14. april 2015

Ukesmeny, uten å handle?

I dag har jeg planlagt en kjapp ukesmeny til familien vår som nesten utelukkende består i mat vi allerede har hjemme. Slik jeg ser det er det faktisk kun rømme vi behøver å kjøpe, og selv det er ikke en nødvendighet men mer en gode da vi liker rømme til laksen og tacoen vår.

Middagene kan flyttes og byttes hvis det kommer opp noe uforutsett, noe jeg syns er veldig praktisk i en hektisk hverdag. Jeg hadde sett for meg mer fisk i ukene som kommer, men jeg er ikke interessert i å kjøpe inn noe akkurat nå, så derfor blir det kun fisk en gang denne uken. Vi har derimot makrell i tomat på brødskivene ganske ofte (så lenge det lageret varer). Også vet jeg at de har billig og viltfanget seifileet i frysedisken som kan bli til f.eks hjemmelaget fiskegrateng, eller fiskekaker.

Foreløpig ukesmeny, uke 16 - 2015

Mandag: Tomatsuppe, med makaroni og pølse, rundstykker og egg til. Jeg lagde ekstra sånn at vi hadde til kvelds også.

Tirsdag: Sesam-marinert Ovnsbakt laks, fullkornsris, lettkokte grønnsaker, wakame.

Onsdag: Stekt ris av rester fra risen fra tirsdag (koker ekstra), skinke og erter (samt egg), tomatsalat.

Torsdag: Kyllingklubber, sprøstekte potetbåter, grønn salat.

Fredag: Taco

Lørdag: Hjemmelaget pizza med restegrønnsaker og pølse. Salat til

Søndag: Ytrefilet av svin, kokte poteter, grønnsaker og en saus.

Neste uke blir nok verre!

Foreløpig brukt: 0kr

søndag 12. april 2015

1000kr på dagligvarer en hel måned - kan det gjøres?

Vi bruker normalt 5-9000kr på dagligvarer per måned. Men I morgen tenkte jeg og min samboer å prøve noe nytt og gøy. Vi har snakket en del om å spare litt penger, og vi er veldig glad i å utfordre oss selv. Derfor skal vi prøve å kun bruke 1000 kr på mat i løpet av en hel måned fra mandag 13.april til onsdag 13.mai. Vi er fire personer, to voksne og to barn.

Litt tanker som faller meg inn:

  • Det er ikke sesong for å dyrke noe i hagen nå (som kan høstes), båten står på land, og vi har ikke høner som legger egg. Derfor lite selvprodusert mat. Kommer uansett til å prøve å plukke ramsløk og andre godsaker hvis vi kommer over noe. 
  • Dyremat og utstyr skal ikke være med i beregningen. 
  • Toalettartikler skal ikke være med i beregningen. 
  • Det er ikke rom for å spise ute. 
  • Vi har mye mat i fryser og matbod og hele vitsen med denne utfordringen er å få tømt en del av dette til våren. 

1000 kr på en hel måned er ganske drøyt lite for en familie som pleier å bruke 5-9000 i måneden alt ettersom vi sparer eller bruker uten å tenke oss om. Den største utfordringen jeg ser, er melk, ferske grønnsaker og pålegg.
Dette er utelukkende skrevet for at vi selv skal ha en oversikt, men følg gjerne med, og vurder om du skal utfordre deg selv også.