mandag 27. mai 2013

En flott start på morgenen

God morgen dere!
Når jeg våknet i dag var jeg trøtt! Framdeles litt gufsen etter vin og sukkerinntak på lørdag. Så hva hjelper vel da bedre enn å gå inn med tankene om at dagen skal bli bra, og det er kun jeg som kan gjøre det bedre?

I dag drikker jeg vann, masse vann - med sitron i. For å rense ut systemet og gi meg en frisk start på uken. Fordi jeg ikke spiste frokost i dag er jeg litt redd blodsukkeret mitt vil synke raskt i kveld, men jeg skal planlegge det litt bedre etterpå og se hva jeg klarer å få til.

Så, etter at barna var sendt avgårde, og den første runden med klesvask var tatt. Da satt jeg med ned på gulvet, med yogamusikk fra Youtube og pustet! Dypt inn og ut. Til slutt gjorde jeg solhilsen. Det er det lenge siden jeg har gjort nå, og jeg kjenner jeg er kjempestøl, så jeg gleder meg til jeg kommer igang ordentlig igjen. Yoga er nemlig en fin måte å stresse ned litt på i hverdagen.

Noen andre som gjør Yoga/meditasjon?

Jeg legger ved bilde av øvelsene i solhilsen. En flott måte å starte dagen på. :)
Ha en flott uke, du skjønne menneske. 


lørdag 25. mai 2013

Hvorfor jeg blogger

Jeg satt å tenkte en del i går da jeg holder på å skrive bedriftsplan og utvikle det nye spennende konseptet både her og på http://onlinemedanita.com - Tankene gikk i hvorfor jeg blogger, både her og der faktisk. For jeg må jo ha en plan rundt dette. (I forbindelse med nytt konsept her har jeg også laget ny banner, hva syns du?)

Denne bloggen har jo egentlig vært mitt lille fristed. Mitt sted hvor jeg har kunnet tømme tankene mine. Det stedet jeg har kunnet blogge om alt, og spesielt økonomi, uten å være redd for skumle kommentarer om at jeg måtte ta meg sammen fordi jeg ikke kunne la økonomien min skrante sånn. For det har jeg faktisk vært redd for, og jeg skjønner dem som velger å ikke være åpne om økonomiske vansker.

Men tilbake til det jeg ville med denne posten. Hvorfor jeg blogger her på Leve Enkelt! * Jeg blogger for å inspirere meg selv og andre til å:


  - Returnere til det grunnleggende om et enklere liv. 
  - Leve nærmere og i pakt med jorden og naturen. 
  - Styrke familien som ressurs
  - Oppmuntre neste generasjon (og også min egen) til å lære seg gamle ferdigheter våre forfedre brukte.
  - Redusere unødvendige utgifter og tenke miljøvennlig
  - Bygge sosiale nettverk og bekjentskap gjennom deling

Så, hva tenker du om mine punkter? 
Og hvorfor blogger du?


fredag 24. mai 2013

Helstrøm rydder opp - på billigbudsjett

Denne har jeg lyst å dele med dere! Denne episoden av Hellstrøm rydder opp viser at alt er mulig. Sunn mat på et ekstremt lavt budsjett - så utrolig inspirerende!

http://www.tv3play.no/play/257628/?autostart=true

onsdag 22. mai 2013

Ugrass middag!

I dag var den dagen hvor det føltes ut som om jeg ikke hadde noe i kjøleskapet for å lage middag. Jeg var alene hjemme, så jeg hadde ikke tatt meg bryet om å ta ut mat fra frysen tidligere, og jeg var egentlig ikke sulten, mer uggen.

Men, jeg satt med pcen på fanget og kom over en film fra www.sjølberga.org om skudd av geitrams brukt som asparges.(se nedenfor) Jeg tenkte jeg måtte prøve.

Men, jeg kunne jo ikke holde meg der! Hagen bugner jo over av grønne herligheter nå! Så jeg lagde meg likesågodt en grønn salat. Salaten er laget av løvetann, engsyre, skvallerkål, engsyre og to stilker vårløk. Dressingen ved siden av er en enkel dressing laget av tahini, sitron, hvitløk og vann.

Jeg hadde en marinert kyllinfileet i kjøleskapet og brukte den til. Det ideelle hadde vært selvfisket fisk eller kylling fra egen flokk, men det har jeg desverre ikke nå. Også hadde jeg jo nypoteter som jeg elsker med lett salt, smør og persille på!

Nydelig ugrassmiddag!

Har du smakt ugress fra hagen din før?


Til neste gang vi treffes - ta vare på deg selv!

Jeg savner Leve Enkelt bloggen!

Vet dere, da jeg lagde min nye blogg http://onlinemedanita.com var det min fulle intensjon å ta med meg alt fra leve enkelt inn der og blogge nett som før. Men, domenet la liksom en liten demper på meg. Jeg følte at det var mitt sted for markedsføring av skriving, webside laging, bloggskole etc. Jeg blandet på en måte alt sammen, og det ble litt feil.

Jeg er jo meg, Anita, 100% igjennom, men å skrive om ville urter og fisking til folk jeg potensielt selger meg til ble litt for mye av det gode. Derfor ble det også litt stille på bloggingsfronten, jeg måtte finne ut hva jeg ville. ( I tillegg til at jeg har hatt et par oppdrag som har tatt litt tid)

Derfor deler jeg bloggen igjen. Dette blir hobbybloggen min, her skriver jeg om urter, kosthold, trening, om å redusere forbruk, om å leve med hele seg, og om å være seg selv - uansett. Dere vet, slik Leve Enkelt var før jeg overførte den til onlinemedanita.

Det kan derimot lønne seg å følge med på onlinemedanita.com også. Den skal nemlig være mer ren, og handle om bedriftsutvikling, skrive for nett, å lage sin egen bedrift, markedsføring etc.

Jeg kommer ikke til å skrive hver dag på noen av bloggene, men innimellom når jeg får ideer. Hvis dere ønsker å få med dere ytterligere av mitt arbeid har jeg i mai ( og kommer jeg framover) publisert en del artikler på Green Spirit`s blogg http://gronnogskjonn.com